Sociale zekerheid

Sociale zekerheid

Niet altijd kunt u uw uitkering meenemen naar het buitenland. Dit is alleen mogelijk als er met het land waar u gaat wonen een sociaal zekerheidsverdrag is gesloten (waaronder Duitsland). Dus uw uitkering WIA, WAO, WAz Ziektewet, AOW en Anw kunt u gewoon meenemen.

Verplichte volksverzekeringen AOW/ANW/AWBZ

Hou rekening met wijzigingen in uw sociale zekerheid als u naar Duitsland emigreert. Het hoeft niet altijd negatief te zijn, maar hou er rekening mee.

Voor volksverzekeringen zoals de AOW en de ANW betekent in het algemeen dat u hiervoor verzekerd bent als u in Nederland woont. De verzekering is verplicht en geld voor iedereen, ook als u niet in Nederland woont maar hier welk werkt en onder de Nederlandse loonbelasting valt. Dit geld ook voor de AWBZ (zelfs als u geen arbeid verricht).

Als u gaat volledig gaat emigreren (dus wonen en werken) eindigt in het algemeen uw verplichte verzekeringen. Uw AOW-pensioenopbouw stopt en u bent niet meer verzekerd voor de ANW en AWBZ. Indien u echter in Nederland blijft werken geld dit niet voor u, maar wel voor u niet in Nederland werkende gezinsleden.
Voor uitgebreidere informatie en informatie over uw persoonlijke situatie contact opnemen met de Sociale verzekeringsbank.

AOW (algemene ouderdoms wet)

Als u in Nederland blijft werken zal er ook pensioensopbouw voor de AOW plaatsvinden, anders niet. Indien u in Duitsland gaat werken kunt u een vrijwillige AOW verzekering afsluiten.

Na uw pensioen naar het buitenland vertrekken

De wet beperking export uitkering gebied dat u maar een gedeeltelijke aow-uitkering krijgt als u in bepaalde landen gaat wonen. Voor Duitsland is dit geen probleem.

 

Duitsland Hypotheek

banner

 

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Email

Contact

Euregio Finanz Makler GmbH
Am Königsweg 17
48599 Gronau-Epe
Duitsland

Telefoon Duitsland +49 (0)2565 4061940

Telefoon Nederland +31 (0)53 76 00 040

Fax +31 (0)84 00 38 508

Email info@euregio-finanzmakler.de