Emigreren

Dagelijks emigreren gemiddeld 305 mensen

Of het nou voor de studie, een baan, het pensioen,  de liefde of nieuwe uitdaging is: emigreren is voor veel mensen een droom. Wie programma’s als Grenzeloos Verliefd, Droomhuis in de zon, Hello Goodbeye en Memories kijkt staat vaak verbaasd over de opofferingen die de mensen willen maken om toch naar het buitenland te gaan (en daar te blijven). Elk jaar neemt de belangstelling toe om ergens anders dan in Nederland te gaan wonen en werken. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dagelijks gemiddeld 305 mensen emigreren. Men wil vooral weg  vanwege de hoge bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen van de multiculturele samenleving. Alhoewel Nederland minpunten heeft is het in vergelijking met andere landen toch een heerlijk land?

In 2010 vertrokken 30.000 Nederlanders naar het buitenland. Een kwart daarvan was starter. Professor Jan Latten van het Centraal Bureau voor de Statistiek: “je ziet dat twintigers een sterke migrantengroep vormen. Ze willen ervaring opdoen en dat is door het openstellen van de grenzen binnen de EU de laatste tien, vijftien jaar een stuk makkelijker geworden.

Deze groep keert gemiddeld binnen vier jaar terug naar Nederland. Starters doen extra ervaring op in het buitenland en creëren daardoor meerwaarde voor zichzelf op de arbeidsmarkt.”

Dat het buitenland in trek is, bleek ook uit de afgelopen EmigratieBeurs in Houten. Scandinavische landen, Duitsland en Frankrijk waren het meest in trek. Opvallend noemde de organisatie de interesse voor medische beroepen in Australië, Nieuw Zeeland en Canada. Op de beursvloer in Houten konden de potentiële emigranten kennismaken met bedrijven, buitenlandse regio’s en organisaties.

Bron: Nobiles

Duitsland Hypotheek

banner

 

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Email

Contact

Euregio Finanz Makler GmbH
Am Königsweg 17
48599 Gronau-Epe
Duitsland

Telefoon Duitsland +49 (0)2565 4061940

Telefoon Nederland +31 (0)53 76 00 040

Fax +31 (0)84 00 38 508

Email info@euregio-finanzmakler.de