Herfstvakantie wordt in eigen land gevierd

Herfstvakantie wordt in eigen land gevierd

Van een onzer verslaggevers

AMSTERDAM -  De economische crisis en de mooie nazomer hebben een remmend effect op de vakantieboekingen in de naderende herfstvakantie.

Foto: Ronald Bakker

Vanaf volgende week trekken 1,25 miljoen mensen eropuit, vorig jaar waren dat er honderdduizend meer. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) denkt dat de daling niet alleen door bezuinigingen wordt veroorzaakt. "Door de mooie zomer en nazomer is de drang om weg te gaan kleiner." Van de vakantiegangers blijft de helft in eigen land, waarbij bungalowparken favoriet zijn.

De meeste reizen naar het buitenland gaan volgens de ANWB met de auto naar de ons omringende landen. Een kwart vertrekt naar Duitsland, 18 procent naar België, 16 procent belandt in Frankrijk en één op de tien in de Spaanse zon. De meeste vakanties over de grens worden in een hotel doorgebracht.

Vooral volgende week wordt erg druk, omdat dan de regio's noord en midden herfstvakantie hebben. De week na 24 oktober, als alleen het zuiden vrij heeft, wordt volgens de recreatiebranche veel rustiger.

Knelpunten

De ANWB waarschuwt dat er komende vrijdag veel vakantieverkeer zal zijn. De eerste files worden al rond het middaguur verwacht. De grootste knelpunten zijn naar verwachting de A1 richting het oosten, de A2 en A27 richting het zuiden, de A28 richting het noorden en de A50 tussen Arnhem en Eindhoven.

Op de wegen rond Arnhem wordt vrijdag en zaterdag nog eens extra drukte verwacht vanwege de Symphonica in Rosso-concerten in het Gelredome.

bron:http://www.telegraaf.nl/reiskrant/5048844/__Herfstvakantie_in_eigen_land__.html?p=32,2

Duitsland Hypotheek

banner

 

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Email

Contact

Euregio Finanz Makler GmbH
Am Königsweg 17
48599 Gronau-Epe
Duitsland

Telefoon Duitsland +49 (0)2565 4061940

Telefoon Nederland +31 (0)53 76 00 040

Fax +31 (0)84 00 38 508

Email info@euregio-finanzmakler.de