Duitser betaalt het liefst cash!

Duitser betaalt het liefst cash!

Tegen ieders verwachting in heeft een onderzoek naar het betaalgedrag in Duitsland, aangetoond dat de Duitser het liefst zijn aankopen cash betaalt. Maar liefst 82,5 procent van alle mensen betaalt met baargeld. ‘Voor de meesten onder ons is baargeld zo stilaan een fenomeen uit de ‘steentijd’ geworden’, verklaarde een verbaasde en verraste Thilo Sarrazin, sinds kort de hoofdverantwoordelijke voor het ‘Baargeld’ segment bij de Duitse Bundesbank. Het Bundesbank onderzoek liet ook zien waarom de burger baargeld verkiest boven bijvoorbeeld betaal- en kredietkaarten.

Een belangrijke reden is dat cashgeld overal geaccepteerd wordt, zowel in binnen- en buitenland. Daarbij zijn er geen extra kosten aan verbonden en baargeld laat geen sporen na in de vorm van bankafschriften of anderszins, je geeft het eenvoudig gemakkelijk uit. Voor veel mensen is cashgeld ook een kwestie van vertrouwd-zijn-met. Van kinds af aan leert men omgaan met geld. Terwijl men pas op latere leeftijd met andere betalingsvormen in aanraking komt, zoals kredietkaarten, incasso’s, of internetbetalingen.

Ook wees het onderzoek uit dat de meeste consumenten niet eens wisten dat je met de bankpas, waarmee je geld uit de automaat haalt, ook in een winkel kunt betalen. Betalen met papiergeld is vooral in trek bij veel jongeren en de ouderen. Het zijn vaak mensen die weinig te besteden hebben en door hun aankopen cash te betalen een beter overzicht houden over hun betaalgedrag. Echter grote sommen geld en bijvoorbeeld overnachtingen in hotels of internetaankopen, worden wel veelal per bankopdracht betaald.

Een regelrechte baargeldboom ontstond in de herfst van 2008 na het faillissement van de Lehmanbank in de Verenigde Staten. In één maand tijd moest de Bundesbank het recordbedrag van 11,4 miljard euro aan 500 euro bankbiljettten leveren. Gelukkig bleef de run op de spaargelden uit, al was men op het ergste voorbereid.

 
 
Bron auteur: Maria Es - BerlijnDuitsland.com

Duitsland Hypotheek

banner

 

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Email

Contact

Euregio Finanz Makler GmbH
Am Königsweg 17
48599 Gronau-Epe
Duitsland

Telefoon Duitsland +49 (0)2565 4061940

Telefoon Nederland +31 (0)53 76 00 040

Fax +31 (0)84 00 38 508

Email info@euregio-finanzmakler.de