Hypotheekvormen in Duitsland

Er zijn vele soorten hypotheekvormen maar voor Duitsland is de keus voor u als klant wat beperkter. Daarom bespreken we hier alleen die hypotheekvormen die voor u van toepassing zijn.

Annuïteitenhypotheek

Bij de meeste banken in Duitsland is het verplicht om minimaal 1 % van de hoofdsom per jaar af te lossen. Dit kan geschieden op basis van een annuïteit. Zolang de rente niet verandert, kent de annuïteitenhypotheek een gelijkblijvend maandbedrag.

Bij een Annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing: de annuïteit. Eerst bestaat dit bedrag voornamelijk uit rente en voor een klein deel uit aflossing. Aan het einde van de looptijd is dat omgekeerd. Bruto blijven de maandlasten van u tijdens de looptijd gelijk. De nettolasten nemen tijdens de looptijd wel geleidelijk toe. Het (fiscaal aftrekbare) rentebestanddeel neemt namelijk per periode af. En blijft de rente gelijk? Dan veranderen de maandlasten van u ook niet.

Kenmerken

 • U betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing: de annuïteit. Dit bedrag is relatief het laagst in de startfase.
 • Bruto blijft dit bedrag tijdens de looptijd van de hypotheek gelijk.
 • De nettolasten nemen tijdens de looptijd geleidelijk toe, doordat het (mogelijk fiscaal aftrekbare) rentebestanddeel per periode afneemt. Dit geldt als u aan de gestelde voorwaarden voldoet.
 • U belegt en spaart niet met de Annuïteitenhypotheek. Hij bouwt dus geen kapitaal op.
 • De Annuïteitenhypotheek is goed te combineren met een aflossingsvrij deel.Deze hypotheekvorm is uitermate geschikt voor mensen die willen starten met relatief lage netto maandlasten.


Aflossingsvrije hypotheek

Bent u op zoek naar een hypotheek met lage maandlasten? Bij de Aflossingsvrije Hypotheek betaalt hij gedurende de looptijd alleen rente. Uw maandlasten zijn hierdoor relatief laag. Aan het eind van de looptijd lost u in één keer de hypotheek af, bijvoorbeeld met eigen vermogen of met het bedrag dat vrijkomt na de verkoop van uw woning.

Kenmerken

 • De maandlasten zijn laag, omdat u tijdens de hele looptijd van de hypotheek alleen rente betaalt.
 • Doordat u tijdens de looptijd niets aflost, profiteert u zolang de hypotheek loopt van maximaal belastingvoordeel. Belastingvoordeel is maximaal 30 jaar.
 • U lost het hypotheekbedrag in één keer af, maar pas aan het eind van de looptijd met eigen middelen.
 • U kunt er binnen de reguliere voorwaarden voor kiezen om af te lossen. U kunt dat bijvoorbeeld doen aan het einde van de looptijd of na afloop van een rentevaste periode.
 • U belegt en spaart niet met de Aflossingsvrije Hypotheek. U bouwt dus geen kapitaal op met deze hypotheek.
 • De Aflossingsvrije Hypotheek is goed te combineren met andere hypotheekvormen. Een voorbeeld hiervan vindt u onderaan deze pagina.

 

KfW-Hypotheek

De beste kaarten voor uw eigen woning heeft u met een KfW-hypotheek met deze vorm haalt u de laagste rente in huis!

Met de KfW-hypotheek ontvangt u voor de aankoop van uw woonhuis, appartement of een nieuw te bouwen woning een langdurige lenen tegen een lage rente van de Duitse staat.

U financiert tot wel 30 % van de totale kosten tot een maximum van € 50.000. Daartoe behoren:

 • de kosten voor het grondstuk, de bouwkosten en nevenkosten bij nieuwbouw
 • de koopsom incl. de kostenkoper en de kosten voor verbouwing en / of modernisering

Heeft u al een grondstuk gekocht dan heeft u nog recht op de Kfw als u deze binnen 6 maand aanvraagt.

De voordelen:

 • TOP-Rentes: vanaf 2,68 % effektiv per jaar
 • Aflossingsvrij tot maximaal de eerste 5 jaar
 • Individuele "Eigenleistungen" bij zelf bouwen worden meegenomen
 • 5 en 10 jaar rente vast

Deze "subsidie" is onafhankelijk van leeftijd en gezinssamenstelling.

De aanvraag kan alleen worden ingediend bij een Duitse geldverstrekken voordat u gaat kopen of bouwen. Nadat uw gegevens door de staat zijn gecontoleerd worden de middelen door de Duitse geldverstreker uitgekeerd.

 

Bouwsparen

Altijd een vaste, lage rente

Het BouwspaarPlan is niet te vergelijken met een gewone hypotheek of een andere lening. U heeft namelijk altijd de zekerheid van een vaste lage rente! Dat is mogelijk, doordat u samen met miljoenen medespaarders deelneemt aan het bouwsparen.

Mensen die net als u van plan zijn om een huis te kopen, te verbouwen of te renoveren.

En zo simpel werkt het: samen met u bekijken we welk bedrag u nodig heeft. Daarna legt u maandelijks een spaarbedrag opzij. Als u tenminste 40% of 50% van het gewenste bedrag heeft gespaard, leent u het resterende bedrag tegen de vaste, lage rente van 0,75% (afhankelijk van het gekozen tarief) tijdens de hele looptijd, gegarandeerd altijd. Het flexibele BouwspaarPlan kan met verschillende soorten hypotheken worden gecombineerd, op elk gewenst moment. Wie bijvoorbeeld al is begonnen met bouwsparen kan dit naderhand combineren met een hypotheek. Of u kunt tegelijkertijd starten met bouwsparen en een hypotheek opnemen.

Met een BouwspaarHypotheek weet u precies waar u aan toe bent, de gehele looptijd.

Laat u zich vrijblijvend informeren over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Een topfinanciering van 110% van de verkoopwaarde behoort tot de mogelijkheden, waarbij b.v. uw keuken en eventuele verbouwingen/moderniseringen meegefinancierd kunnen worden.

Klick op onderstaande button om te zien hoe een "aflossingsvrije" hypotheek in combinatie met een Bouwspaarcontract werkt.

Button_Nieuw

 

 

 

Duitsland Hypotheek

banner

 

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Email

Contact

Euregio Finanz Makler GmbH
Am Königsweg 17
48599 Gronau-Epe
Duitsland

Telefoon Duitsland +49 (0)2565 4061940

Telefoon Nederland +31 (0)53 76 00 040

Fax +31 (0)84 00 38 508

Email info@euregio-finanzmakler.de