Bouwbedrijven

Bouwbedrijven, Aannemer

Met een aannmeer (generalunternehmer) is het mogelijk om een woning te bouwen op het perceel dat u gekocht heeft of dat van de aannemer is.

U kunt een huis, woning, bungalow, villa, landhuis of mehrfamilienhaus bouwen op de bouwgrond.

Als u met een bouwbedrijf in zee gaat is het voordal dat u een vaste, vooraf overeengekomen prijs heeft en dat de aannemer u alle zorgen uit handen neemt. U hoeft u niet druk te maken over de planning, onderlinge afstemming tussen electricien, metselaar, loodgieter, schilder, stukadoor en  andere bouwdiciplines. De aannemer zorgt overal voor.

Nadeel is wel dat u nu afhankelijk bent geworden van een onderneming die alles onder controle dient te houden.

Ook is het niet altijd even makkelijk om wijzigingen te maken aan het oorspronkelijke plan zoals het contractueel is vastgelegd. Dus als u een andere indeling of stenen wilt gebruiken dan gaat dat niet altijd even makkelijk.

U kunt natuurlijk altijd afspraken met de makelaar, dat u bepaalde zkaen zelf doet. Dit heet Eigenleistung in Duitsland. Vooral als er veel manuren in de klus gaan kan dit een groot financieel voordeel bieden. Het is uiteraard afhankelijk van hoe handig u bent. U kunt het uiteraard ook door iemand anders laten uitvoeren die goedkoper is. Overleg dit wel goed, want dit is natuurlijk bepalend voor de planning.

Het is belangrijk dat u van A tot Z overzicht heeft over het project en dat u weet wat er gebeurt. Ga u zelf niet te druk maken over het opruimen, schilderen of kleine klussen, maar kies er liever voor om de grote lijn en uitvoering te bewaken.

Kijk uit met zwartwerken en de fiscus. U mag iedereen die u helpt met bouwen tot 2000 euro compenseren voor gemaakte kosten. En zorg ook dat de aannemer iedereen verzekerd bij de ongevallenverzekering en controleer of hij de premies daadwerkelijk betaald.

 

Als u van meerdere bouwbedrijven een offerte ontvangt zorg er dan voor dat u geen appels met peren hoeft te vergelijken. Sommige bouwbedrijven kleden alles uit tot de basis en achteraf komen er dan allerlei kosten bij en blijkt de goedkoopste aannemer niet de goedkoopste te zijn geweest. Controleer altijd de kwaliteit van de gebruikte materialen en of alles in de offerte is opgenomen.

 Let op of de architectkosten zijn opgenomen (architektenonorar) evenals de planungskosten, bemessung en statikkosten. Ook de kosten voor aansluiting op het riool, regenwaterafvoer, gas, stroom, water en het aanleggen van de openbare weg zijn mogelijke extra kostentoeslagen.  Ook het afwerkingsniveau is bepalend: wel of geen vloerbedekking, plavuizen, tegels, vloerbedekking, wel of geen geverfde muren en centrale verwarming maken vaak een groot verschil in prijs. Dit kunt u zich vast goed voorstellen.Wat hiernaast van belang is : De opgeleverde woonoppervlakte dient gemeten te zijn volgens DIN 283. Een andere DIN zal een afwijkend aantal vierkante meters opleveren en zo betaald u zomaar voor meer vierkante meters.

Duitsland Hypotheek

banner

 

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Email

Contact

Euregio Finanz Makler GmbH
Am Königsweg 17
48599 Gronau-Epe
Duitsland

Telefoon Duitsland +49 (0)2565 4061940

Telefoon Nederland +31 (0)53 76 00 040

Fax +31 (0)84 00 38 508

Email info@euregio-finanzmakler.de